Kerékpár út

Kérdőív


Prezentáció

TISZTELT TAPOLCAI POLGÁROK!
 

A kerékpárutak kiépítése Nyugat-Európában kezdődött, jelenleg már hazánkban is egyre hosszabb útszakaszok épülnek a kerékpárosok részére, a települések között és a településeken belül. A megyében tudomásunk szerint Veszprémben, Pápán és Ajkán van kerékpárút. Ezek még a régi KRESZ előírásai szerint készültek, kevésbé szigorú feltételekkel. Pápán is tervezik új kerékpárút szakasz bővítését, a meglévő útszakaszok bővítéseként. Ez már a jelenleg hatályos, a korábbinál több megkötést és részletesebb szabályozást tartalmazó KRESZ-nek megfelelően épül.

Tapolca Város Közlekedésfejlesztési Koncepciójában is szerepel kerékpárút létesítése.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a városfejlesztés célja a kerékpárút hálózatnak a következő szakaszokon  történő kiépítése:


  1. Tapolca-Diszel városrésztől a Dobó lakótelepig,
  2. Az 1. pontban foglalt szakasztól leágazással a Vasútállomás irányába,
  3. a Vasútállomástól Szigliget és Kisapáti irányába,
  4. a későbbiek során leágazással Lesencetomaj irányába.

Az 1. pontban foglalt szakasz magában foglalja a már felfestéssel és kitáblázással kialakított szakaszt az Alkotmány utca és a Berzsenyi D. utca között.
A későbbiek során a többi szakasz kiépítése a cél.
Tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy tudomásunk szerint az új KRESZ előírásai szerint -  a tapolcai kerékpárút kivételével - még nem történt környezetünkben kerékpárút kialakítása. A kitáblázás, az útszakasz lehatárolása a már eddig megépült kerékpárutakhoz viszonyítva túlzottnak tűnik, de csak így felel meg a hatályos KRESZ előírásainak. 
A további bővítés az egyes szakaszokra vonatkozóan az Önök észrevételei, javaslatai alapján készül.
Kérjük, hogy szíveskedjenek a mellékletként csatolt tájékoztatókat megtekinteni, melyek egyrészt ismertetik a kerékpárutak előnyeit, másrészt bemutatják az eddig megépült tapolcai kerékpárút szakaszt.
A két ismertető megtekintése és a közlekedésben szerzett gyakorlati tapasztalataik alapján szíveskedjenek a mellékelt kérdőívben feltett kérdésekre válaszolni, valamint tiszteljenek meg bennünket azzal, hogy javaslataikkal, észrevételeikkel segítik a tapolcai kerékpárút hálózat megvalósítását, bővítését. 

Tapolca város közlekedésfejlesztési koncepciója tartalmazza gyalogos elsőbbségű zóna kialakítását is a városközpontban. Kérdőívünkön erre vonatkozó kérdéseket is talál, melyek megválaszolásával további segítséget nyújthat a Polgármesteri Hivatalnak a közösség érdekében végzett városfejlesztő tevékenységéhez.

Köszönjük, hogy felhívásunkat elolvasta, megtiszteltetésnek tartjuk, ha válaszaival, javaslataival, észrevételeivel támogatja Tapolca város közlekedésfejlesztésére és a biztonságos közlekedés feltételeinek javítására irányuló munkáját.

Kérjük, hogy a kérdőívet szíveskedjenek 2011. április 15-ig vagy a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Műszaki Irodájának címezve (8300 Tapolca, Hősök tere 15.), vagy elektronikus úton (e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) megküldeni, vagy a Tapolcai Polgármesteri Hivatal Portáján, az erre a célra kihelyezett gyűjtőládába bedobni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívek feldolgozása után a kiértékelést 2011. május 31-ig a Városüzemeltetési és Műszaki Iroda elvégzi, és ezt követően Tapolca város honlapján  (www.tapolca.hu ) közzéteszi.

Tapolca, 2011. március 19.

Császár László sk.
polgármester 
dr. Imre László sk.
jegyző
   

 

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ajánló


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ModBMK2Helper has a deprecated constructor in /home/pan10000/honlapok/tapolca.hu/regi/modules/mod_bm_slider_for_k2/helper.php on line 23

SFbBox by diaita