Élő bábuk, gyerekek a sakktáblán

A rendezvénycsarnokban idén is nagy várakozás előzte meg az év végi élő sakkgálát és a köréje csoportosított eseményeket.

forrás: naplo-online.hu | Szerző: Szerző: Tóth B. Zsuzsa

A napot a sakkrajongók a különleges programra szánták, hiszen immár harmadszor rendezték meg a helyi sportegyesület sakkszakosztályának bemutatóját.
– Szép eredményeket értek el idén is a sakkozók, büszkék lehetünk rájuk. Bízom benne, hogy ez így lesz a későbbiekben is. Sok reménység van a fiatalok között, akik talán elérik majd azt a szintet, amelyet Mádl Ildikó is képvisel, aki immár egy éve segíti munkájával a szakosztályt – mondta a Császár László polgármester, majd kis szekundánsaival a hatalmas tábla mellé lépett, hogy Ildikóval lejátsszon egy 1936- os mérkőzést.

 A tapolcai sakkszakosztály az idei évet újra élő sakkal zárta, Mádl Ildikó ellenfele Császár László, a város polgármestere volt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A tapolcai sakkszakosztály az idei évet újra élő sakkal zárta, Mádl Ildikó ellenfele Császár László, a város polgármestere volt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)A játék szpíkere ezúttal is Paréj József, a Tapolcai Városi Sportegyesület sakkszakosztályának vezetője volt. A tőle megszokott humoros könnyedséggel tolmácsolta a nézőknek a mérkőzésen történteket, apró interjúkkal fűszerezve azt. A bábukat a helyi ifjú utánpótlás-növendékek, köztük még óvodás sakkozók és a szombathelyi Dési SE lelkes versenyzői helyettesítették. Előbbiek Kosztolánczy Gyula és Heiligermann Gábor, utóbbiak Gergácz Balázs edző irányításával. A térsakkbemutató mellett öt-öt perces villámsakk is színesítette az idei programot, a sportiskolák közt zajlott a csapatverseny. Azt követően négykezes szimultánt játszottak a gyerekek huszonnégy táblán, sőt, sor- és váltóversenyek is várták őket a sportcsarnokban, ahol szüleikkel együtt kosárlabdázhattak és focizhattak is.

 

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ajánló


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ModBMK2Helper has a deprecated constructor in /home/pan10000/honlapok/tapolca.hu/regi/modules/mod_bm_slider_for_k2/helper.php on line 23

SFbBox by diaita