×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 42
szombat, 05 január 2013 08:34

Újévi koccintás Tapolcán


forrás: veol.hu | szerző: Szijártó János

Több éves hagyomány folytatásaként a Hotel Pelionban rendezte meg az önkormányzat az újévi fogadást pénteken este.

A meghívott vendégeket, intézményvezetőket, gazdasági társaságok vezetőjét Császár László köszöntötte. A polgármester a jókívánságok mellett az elmúlt évet is értékelte. Mint mondta, 2012-ben stabilan gazdálkodott az önkormányzat, a működéshez hitelt nem vettek fel. Hangsúlyozta, hogy biztonságosan működött a város, kötelez és vállalt feladatot a közel 5 milliárdos költségvetéssel megnyugtató módon megoldotta. Tavaly mintegy 200 millió forint adóbevétel gyarapította a város kasszáját, amit külön megköszönt a polgármester a helyi, környékbeli cégeknek, vállalkozóknak. Kiemelte, az idei fejlesztések során a pályázatok minél nagyobb arányú bevonására törekszenek, ahogy az történt a korábbi években is.

 

(Fotó: Penovácz Károly)
 

Császár László beszélt még az önkormányzat idei szerepének változásáról is, ami a járási hivatalok elindításával függ össze. A tapolcai járás harminchárom települést fed le, a város pedig törekszik arra, hogy jól működő központja legyen a térségnek. A beszédben szólt a polgármester a város adósságának állami átvállalásáról, amelynek pontos paraméterei február végére lesznek ismertek Tapolca esetében. A polgármester szólt a várost érintő egészségügyi átalakításról is, amit a hatékonyságnövelés, a színvonal emelése jegyében végeztek el, beleértve az ügyeleti rebdszer változását és a kórház struktúraváltást is. Az újévi fogadáson Lasztovicza Jenő országgyűlés képviselő is kifejezte jókívánságait.
 

Szijártó János


Megjelent: 2930 alkalommal
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ajánló


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ModBMK2Helper has a deprecated constructor in /home/pan10000/honlapok/tapolca.hu/regi/modules/mod_bm_slider_for_k2/helper.php on line 23

SFbBox by diaita