×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 42
csütörtök, 09 január 2014 13:59

A gépjármű-feltörések megelőzéséért mi magunk is sokat tehetünk!

 
Véget értek az ünnepek, jönnek a szürke téli hétköznapok, ám ekkor sem dőlhetünk hátra, a különböző bűnelkövetők ekkor is lesben állnak, elég egy óvatlan pillanat és már meg is szabadítottak minket értékeinktől. Ha pedig nem kis értékről van szó - mondjuk gépjárművünkről -, jelentős anyagi kárt okoznak nekünk. Éppen ezért a gépjármű-feltörések megelőzése érdekében érdemes megfogadni következő tanácsainkat:
 
-          Mielőtt elhagyják a járművüket, győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak. Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre hagyják őrizetlenül a gépkocsit.
-           Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, lehetőleg ruhájuk belső zsebében, hogy ne tudják azt Önöktől megszerezni.
-          Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak arra kijelölt, őrzött parkolóban. A délutáni és az esti órákban pedig olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas.
-          Az utastérben ne hagyjanak semmiféle értéktárgyat, ruhát, táskát, mivel azok felkelthetik a tolvajok figyelmét. Komolyabb értéket a csomagtartóban sem érdemes hagyni.
-          A hordozható navigációt szintén magunkkal kell vinni vagy használaton kívül otthon kell hagyni, minden tolvaj ismeri az ülés alatti vagy a kesztyűtartóban kijelölt rejtekhelyet.
 
 
Amennyiben minden óvintézkedés ellenére azt észlelik, hogy gépkocsijukat feltörték, mielőtt bármihez hozzáérnének, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 87/ 412-322 es telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívók valamelyikén! A bűncselekmény helyszínét ne változtassák meg! Ennek célja, hogy eredeti állapotban megőrizzék a helyszínen lévő nyomokat, amíg azok rögzítése meg nem történik.
 
                                                                                                      Tapolcai Rendőrkapitányság
Megjelent: 1423 alkalommal
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ajánló

SFbBox by diaita