×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 42
kedd, 21 október 2014 21:13

Képviselő -Testület alakuló ülése


facebook galéria
 

Dobó Zoltán polgármester október 21-én elhangzott programbeszéde:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Tapolcaiak!

Tisztelettel köszöntöm Önöket az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülésén, ahol a testület, az alpolgármester és a polgármester a város nyilvánossága előtt leteszi esküjét, illetve megalakulnak a szakbizottságok is.

Kedves Tapolcaiak, Tisztelt Választók!

A 2014. október 12-ei választás változást hozott, köszönet érte Önöknek! Az elmúlt két évben sok helyen, sok esetben bebizonyosodott, hogy a város többsége mást gondol, változást akar! Az itt élő emberek egy jól érzékelhető, egyértelmű döntést hoztak. Régi elvárásaikat a választás éjszakáján újrafogalmazták: Tiszta szándékú politikát, számon kérhető döntéseket, felelősségteljes városvezetést akarnak. Számomra a következő 5 évben is a tapolcaiak véleménye lesz a zsinórmérték. Soha többé nem fordulhat elő, hogy a tapolcaiak kifejezett akaratával ellenkező döntés szülessen a város érdekeire hivatkozva! Ugyanis a város Önök! Ezért nem lehet a közakarattal szemben döntést hozni! A változás pedig Tapolcán itt és most elkezdődik az Önök jóvoltából. Köszönöm a bizalmukat! Minden nap azért dolgozom majd Önökkel együtt, hogy bebizonyítsam: Önök jól döntöttek!
Polgármesterként az eddigi eredményeket megőrizve, de a lakosság változások iránti igényét maximálisan szem előtt tartva, a lehető legszélesebb körben megvalósuló párbeszéd mellett szeretném irányítani a várost. Bízom abban, hogy megválasztott képviselő-társaim is e gondolat jegyében kezdik meg az immár öt esztendőre szóló megbízatásukat. Az Önök véleménye a legfontosabb. Lényeges, hogy valóban legyen beleszólásuk a dolgok alakulásába, és ne csak akkor legyenek fontosak, amikor a választások zajlanak!
A saját életünk jobbítása érdekében bármikor bárki fordulhasson a mindenkori képviselő-testülethez, a kerületében illetékes képviselőjéhez, vagy az alpolgármesterhez, polgármesterhez. Azt vallom, aki társadalmi szerepet vállal, felelősséggel tartozik mindenkiért, aki a területén él. Ehhez pedig kommunikáció, élő kapcsolat szükséges, csak ez tölti meg valódi tartalommal az önkormányzatiságot. Mire van szükség, mit szeretnének az itt élők? Mitől lenne jobb, szebb az életünk? Ezeket a kérdéseket szinte nem is kell feltennem, mert az utcát járva magam is tapasztalom, hogy mindenkinek van véleménye, építő jellegű ötlete, javaslata. Éppen ezért arra törekszem, hogy a lakossági vélemények, ötletek, javaslatok, értékes meglátások eljussanak hozzánk.
Több társadalmi megbízatásban működő szakmai kabinetet hozunk létre annak érdekében, hogy ez a cél maradéktalanul megvalósuljon. És ne fordulhasson elő többé Tapolcán, hogy az emberek megkérdezése nélkül, őket közvetlenül, negatívan érintő döntések születnek. 
Az előttünk álló 5 esztendő igen nehéz időszak lesz. Tennünk kell az elvándorlás ellen, erősítenünk kell a munkahelyhez jutás esélyeit, érezhetően javítani kell a köz- és vagyonbiztonságot, javítani az életminőséget.
A következő ciklus egymás tiszteletének és figyelembe vételének ciklusa is lesz. Szakmailag indokolt, bátor döntésekkel az igazságosság jegyében kell irányítanunk a várost. Számomra nem elég a törvényesség, a papír, az etikus hozzáállás lesz minden döntésünk fundamentuma.
Ezzel együtt természetesen kiemelten foglalkozunk választási ígéreteink megvalósításával is, amelyek a tapolcai emberek akaratát, szándékát tükrözik.
A kórház Tapolca lakosságának fáradságos munkájával épült meg egykor, majd a mindenkori városvezetés támogatásával működött a tapolcaiak érdekében. A sebészet, a belgyógyászat, illetve korábban a szülészet megszüntetése olyan üzenet volt nekünk, tapolcaiaknak, amely sokunkat az utcára küldött, véleményünk, ellenérzésünk, tiltakozásunk kinyilvánítása érdekében. Sajnos akkor nem talált meghallgatásra kérésünk. Pedig az eltelt időszak bebizonyította, szükség van sebészetre, belgyógyászatra. Azon leszünk, hogy ezt az igényt kielégítsük. Ide kapcsolódik az új mentőállomás létesítése, amit szeretnénk közel 10 év után végre realizálni. Sokak véleményét osztom, akik Tapolca kitörési pontját egy egész évben látogatható fürdő létesítésében látják. Számomra az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy a strand beruházás átgondoltan, hosszú távú céljainkat szolgálva valósuljon meg!
A gazdaság élénkítését nem csak szavakban, de tettekben is szeretnénk megvalósítani, a jó ötletekhez pedig pályázati forrásokat keresni. A pályázati rendszer hatékony kiaknázását kiemelt fontosságú tényezőként kezeljük, a megfelelő szakemberek bevonása, a helyi vállalkozások helyzetbe hozása elengedhetetlen. Ugyanez igaz a közrend javítására is. A lakosság nyugalma, biztonságérzete nagyon fontos eleme terveinknek, ezért több más mellett a polgárőrség tevékenységét is kiemelten támogatjuk és segítjük, új alapra helyezzük az együttműködést a rendőrséggel.
Tisztelt Képviselő-társaim! Önök most megfogadták, hogy a tapolcaiak, a város érdekeit szolgálják a következő öt évben. Bárki, bárhogyan is szavazott az elmúlt napokban, az tapolcai, és az is szeretne maradni, egy jól működő, fejlődő, gyarapodó város lakosaként. Szeretné, ha a gyermekei itt születnének, tanulnának, dolgoznának, boldogulnának. Szeretné, ha ennek a városnak lenne jövője, ha nem csökkenne rohamosan a város lélekszáma. Ez most nagyon nehéznek tűnhet, de hinnünk kell benne, hogy menni fog! 
Tisztelt Képviselők! Ennek érdekében félre kell tennünk esetleges sértődöttségünket, a pártérdekeket, és a várost kell szolgálniuk! Erre esküdtünk fel. Hiszem, hogy a pártok és a város érdekei egyeztethetőek, hiszen egy erősödő Tapolca az országnak is csak hasznára lehet. Ha ez megvalósul, az mindannyiunk boldogulását szolgálja. 
Végezetül egy mondás: a tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány! Kezdjük ma Tapolca új korszakát! Hajrá Tapolca!
 

Megjelent: 2679 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 22 október 2014 12:36
Tovább a kategóriában: « Tájékoztatás III. Szöcske Gála »
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ajánló

SFbBox by diaita