×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 42
szerda, 07 január 2015 18:20

TÁJÉKOZTATÁS


a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletről
 
 
Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. szeptember 26-i nyilvános képviselő-testületi ülésén fogadta el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatásrólszóló 11/2014. (IX.29.) önkormányzati rendeletét. Az új önkormányzati rendelet 2015. január 1-jén lépett hatályba, de az elfogadott önkormányzati rendelet Tapolca Város honlapján (www.tapolca.hu) már elérhető.
 
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. január 1-jétől az alábbiak szerint változnak a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó kötelező helyi közszolgáltatás szabályai:
 
Az új szabályozás szerint az uniós követelményekkel összhangban az Önkormányzatnak a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére kötelezően ellátandó közszolgáltatást kell szervezni és fenntartani és a közszolgáltatás ellátásának legfontosabb tartalmi elemeit a Vgt.  44/C. § (2) bekezdése alapján önkormányzati rendeletben kell megállapítani.
 
1)      A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás (a továbbiakban: közszolgáltatás) Tapolca város közigazgatási területén történő ellátására kizárólag Czanka Barnabás vállalkozó (a továbbiakban: közszolgáltató) jogosult, akivel Tapolca Város Önkormányzata közszolgáltatási szerződést kötött.
2)      Az ingatlantulajdonos – beleértve az üdülőingatlanok tulajdonosait is - köteles
a)      az ingatlanán keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet úgy gyűjteni és tárolni, hogy az mások életét, testi épségét, egészségét ne veszélyeztesse, a természetes és épített környezetet ne szennyezze, a növény- és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és a közbiztonságot ne zavarja,
b)      a közszolgáltatást évente legalább egy alkalommal igénybe venni, és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet a közszolgáltatónak átadni továbbá a közszolgáltatási díjat kiegyenlíteni.
c)      Az ingatlantulajdonos mentesül a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettség alól, amennyiben az ingatlanon nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz tisztítása és elhelyezése vízjogi üzemeltetési engedéllyel rendelkező egyedi szennyvíztisztító berendezéssel történik.
3)      A közszolgáltató feladata a környezetvédelmi előírások megtartása mellett a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ingatlantulajdonosoktól történő begyűjtése, az átadási helyre történő szállítása, és ártalmatlanításra történő átadása.
4)      A közszolgáltató köteles az ingatlantulajdonos megrendelésétől számított 72 órán belül a közszolgáltatást elvégezni.
5)      A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve, ha arról érzékszervi megállapítás alapján feltételezhető, hogy nem tekinthető nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíznek.
6)      A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó közszolgáltatási szerződést köt az ingatlantulajdonossal.
7)      A közszolgáltatási szerződésben rögzíteni kell
a)      időbeli hatályát,
b)      a teljesítés helyét,
c)      a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének módját,
d)     a felek jogait és kötelezettségeit és
e)      módosításának, felmondásának feltételeit.
8)      Az (6) bekezdésben foglalt közszolgáltatási szerződést a közszolgáltató az ingatlantulajdonos által első alkalommal igénybe vett közszolgáltatás időpontjában köteles megkötni az ingatlantulajdonossal.
9)      A közszolgáltató a megkötött közszolgáltatási szerződéssel érintett ingatlanokról évente írásban tájékoztatja az Önkormányzatot.
10)  A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelésével, ártalmatlanításával kapcsolatos közszolgáltatási díj 13.000,- Ft. A díj nem tartalmazza az ÁFÁ-t, valamint a rezsicsökkentést.
11)  A közszolgáltatás 5 m3-es gépjárművel történik. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége a jármű névleges térfogatával kerül elszámolásra.
12)  Amennyiben a szolgáltatás biztosítása a megrendelő, vagy szolgáltatást igénylő hibájából meghiúsul, a közszolgáltató kiszállási díjra jogosult, melynek összege 1.850,- Ft + ÁFA.
13)  A közszolgáltatás díját a közszolgáltatás teljesítésekor kiállított számla ellenében, a számlán szereplő fizetési határidőn belül kell kiegyenlíteni.
14)  A közszolgáltató jogosult ellenőrizni, hogy az ingatlantulajdonos a rendeletnek megfelelően igénybe veszi-e a közszolgáltatást.
15)  Az Önkormányzat jogosult ellenőrizni, hogy az ingatlantulajdonos a keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításáról a rendeletnek megfelelően gondoskodik, a szállítást a rendeletben megjelölt közszolgáltatóval végezteti, valamint a közszolgáltató a rendeletben foglaltak alapján végzi a tevékenységét.  
16)  A közszolgáltatásra az igényt a 06-30/262 0037 és a 87/321-529 telefonszámokon kell bejelenteni.
17)  A szolgáltatás igénybevételére kötelezettek a szolgáltatással kapcsolatos észrevételeiket, kifogásaikat, panaszaikat a következőképpen jelezhetik:
a)      Telefonon: a Közszolgáltató ügyfélszolgálatos munkatársa munkanapokon 7-től 18-ig fogadják a bejelentéseket a Mobil.: 06-30-262 0037, Tel.: 87/321-529 telefonszámokon.
b)      Személyesen: a Vállalkozó telephelyén 8253, Káptalantóti Badacsony u. 12. címen.
c)      Levélben: 8300, Tapolca Lehel u. 8. levelezési címen
 
Bővebb információ kérhető a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda Városüzemeltetési csoportjánál ügyfélfogadási időben személyesen, vagy a 87/511-150-es telefonszámon.
 
 
 

Dobó Zoltán
polgármester

Megjelent: 3299 alkalommal
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ajánló


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ModBMK2Helper has a deprecated constructor in /home/pan10000/honlapok/tapolca.hu/regi/modules/mod_bm_slider_for_k2/helper.php on line 23

SFbBox by diaita