kedd, 24 november 2015 13:21

Felhívás E.ON Hungária Csoporttól fakitermeléssel, és villamos hálózattal is érintett munkaterületekre!

Az E.ON Hungária csoport tájékoztat minden Érintett Személyt, hogy a fakitermeléssel, és villamos hálózattal is érintett munkaterületen fokozott figyelemmel, a szabályok pontos betartása mellett történjen a munkavégzés.

A távvezeték biztonsági övezetén belül nagyfeszültségű hálózat esetén  a szélső vezetéktől mért 13-13 m-es sávban, középfeszültségű hálózat esetén a szélső vezetéktől mért 5-5 m-es sávban, kisfeszültségű hálózati esetén 1-1 m-es sávban gémes munkagéppel rakodni, illetve kosaras gépkocsiból munkát végezni csak szakfelügyelettel, a helyi villamos elosztói engedélyes jóváhagyása mellett végezhető!

Amennyiben a biztonsági övezeten kívülről történő fakitermelés felmérése során a vonatkozó munkabiztonsági szabályok meghatározásában bizonytalan, kérje az E.ON munkatársainak a segítségét, megelőzve azzal egy estleges balesetet, vagy károkozást.

Amennyiben a munkavégzés az erősáramú távvezetékek tartószerkezetét bármilyen szempontból veszélyeztetheti, előzetesen a területileg illetékes E.ON üzemvezetőség írásbeli hozzájárulását és segítségét kell kérni.

Alapszabály, hogy a lelógó vagy földön lévő vezetéket mindig feszültség alatt állónak kell tekinteni. Amennyiben egy ilyen lelógó vezetékkel érintkezik a munkagép, nem szabad elhagyni a járművet, hanem jelezni kell a balesetet az E.ON hibabejelentő vonalán (0680/533-533). Amennyiben a járművezetőnek mindenképpen szükséges kiszállnia a gépből, nagyon ügyelnie kell rá, hogy ne érjen a vezetékhez, gépet és a földet egyszerre semmiképp se érintse meg, minél távolabb hagyja el járművét, és gyors, de apró léptekkel hagyja el a baleset helyszínét.

Amennyiben a fent leírtaknak nem megfelelő szerkezeti kialakítással, működtetéssel, sérült hálózati szerkezettel találkozik, jelezze az E.ON felé.

További információk a https://www.eon-hungaria.com/szerepvallalas/tarsadalmifelelossegvallalasoldalon találhatóak!

 

 

 

Megjelent: 1208 alkalommal
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ajánló


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ModBMK2Helper has a deprecated constructor in /home/pan10000/honlapok/tapolca.hu/regi/modules/mod_bm_slider_for_k2/helper.php on line 23

SFbBox by diaita