hétfő, 07 március 2016 21:58

Tájékoztató a folyószámla Értesítőjéhez

Tisztelt Adózók! Tisztelt Tapolcán működő Vállalkozások!
Kedves Tapolcaiak!


2016. március első napjaiban szinte valamennyi tapolcai család és vállalkozás levelet kapott az önkormányzati adóhatóságtól, ugyanis postaládákba kerültek az első féléves "Folyószámla-értesítő" levelek. Ebben tájékoztatást nyújtunk Önöknek ahhoz, hogy határidőben tudják teljesíteni a helyi adó (építményadó, magánszemély kommunális adója, idegenforgalmi adó, helyi iparűzési adóelőleg), gépjárműadó valamint, egyéb más fizetési kötelezettségeiket (magánfőzött párlat utáni jövedéki adója, pótlékok és bírságok) Tapolca Város Önkormányzata adóhatósága felé.


 

A folyószámla egyenleg értesítőkkel tájékoztatjuk az adózókat a folyószámlájukon könyvelt adataikról, bevallásaikról, ezáltal is lehetőséget biztosítva esetleges egyeztetésekre. A folyószámla értesítők kiküldésének célja kettős.
Egyrészt részletesen tájékozódhatnak az önkormányzat felé esedékes 2016. március 16-ig fizetendő adóelőírásaikról, pénzügyi helyzetükről, az eddigi befizetéseikről és az esetlegesen már fennálló tartozásokról.
Másrészt előfordulhat az is, hogy az adózó a kivonat egyeztetése során az adóhatóság és a saját nyilvántartásában szereplő adatok között eltérést állapít meg. Ebben az esetben kérjük, hogy egyezetetés céljából vegye fel a kapcsolatot az adóhatósággal.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az előírt adókat a jelzett határidőkig lehet késedelmi pótlék mentesen megfizetni.
A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók befizetéseiket belföldi pénzforgalmi számlájukról átutalással kötelesek teljesíteni. A számlanyitásra nem kötelezett adózók befizetési kötelezettségeiket postai készpénz-átutalási megbízással (csekk), vagy folyószámlájukról banki átutalással teljesíthetik.
A kibocsátott - postai QR kóddal ellátott - csekkek alkalmasak az "iCsekk" szolgáltatással történő befizetésre. A postai QR kóddal ellátott csekkeket az "iCsekk" mobilfizetési alkalmazással, a Magyar Posta által nyújtott szolgáltatás keretében egyszerűen, gyorsan, akár otthonról intézve fizethetik be, ha internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával rendelkeznek. Az "iCsekk" alkalmazással történő tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, így ez a fizetési mód az Önök részére nem jelent többletköltséget.
Tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy a személyes adatok védelmében az egyes adózók adataival, adófizetési kötelezettségével, számlaegyenlegével kapcsolatos információkat csak azon ügyfelek részére tudjuk megadni, akik személyazonosságukat, képviseleti jogosultságukat a megfelelő okmányokkal igazolják. Konkrét adózási információkról ügyfélszolgálatunkon, illetve az ügyintézővel való egyeztetett időpontot követően van mód és lehetőség tájékozódni.
Telefonon keresztül csak általános tájékoztatást áll módunkban adni.
Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul Városunk fejlődéséhez!

Tapolca Város Önkormányzata

 

Megjelent: 1318 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 10 március 2016 14:58
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ajánló

SFbBox by diaita