Eseménynaptár

Tisztelt Ügyfeleink! 

Elkészültek az alábbi adónemekben az elektronikusan kitölthető, ellenőrzéseket tartalmazó, ill. 2D vonalkóddal ellátott elektronikusan feldolgozható formátumu nyomtatványok.
A számítógéppel kitölthető nyomtatvány űrlapok PDF dokumentumok, melyek megnyitásához és kitöltéséhez az ingyenesen beszerezhető Adobe Reader (pl. letöltés: http://szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-reader-v9--magyar.html) legalább 7.05 verziója szükséges. Ennél a verziónál régebbi programmal az adóbevallás kitöltése nem támogatott. Az Ön által használt Adobe Reader program verziója a Súgó/Névjegy almenűből leolvasható, amennyiben szükséges, kérem frissítse az űrlapok használatához.
Elektronikusan kitölthető, ellenőrzéseket tartalmazó, ill. 2D vonalkóddal ellátott elektronikusan feldolgozható formátumu nyomtatványok:
Az űrlapokat az adózók a számítógépükre letöltve elektronikusan tudják kitölteni. Kiválasztott nyomtatvány megnyitható a pdf ikonra történő kattintással (bal egérgomb) és kitöltés után a nyomtatvány menthető a megfelelő könyvtárba, ill. menthető a pdf ikonra történő kattintással (jobb egérgomb) kiválasztva a listából a: " Cél mentése másként…"opciót.
A kitöltés folyamán a nyomtatvány figyelmezteti a kitöltőt, ha valamilyen adatot hibásan adott meg, vagy kötelezően kitöltendő folyamatosan mezőt üresen hagyott. Az adóbevallásban lévő összefüggések alapján kalkulálható értékeket a nyomtatvány automatikusan számolja és kitölti. A kitölthető űrlapok az ellenőrzések hiba nélküli lefuttatása után egy 2 dimenziós vonalkódokat generálnak a nyomtatvány aljára. Ezek a vonalkódok tartalmazzák az összes kitöltött adatot, amelyek változtatás nélkül a feldolgozó programba kerülnek. 
Ezek a típusú nyomtatványok jelentősen megkönnyítik mind a kitöltő, mind a feldolgozást végző személy  hibátlan munkáját, elkerülve a későbbi hiánypótlásokat.

Letöltött PDF űrlapok saját számítógépen történő mentéséhez tájékoztató
 

Facebook