csütörtök, 10 augusztus 2017 20:06

A SÍRHELYEK GONDOZÁSÁRÓL

A tapolcai temetők – sok ide látogató véleménye szerint is – alapvetően szépek és rendezettek. Ennek ellenére viszonylag nagy számban akadnak a temetőben gondozatlan, elhanyagolt sírhelyek. A gondozatlan sírhelyek között több olyan van, amely nem megváltatlan, régi sírhely, hanem megváltott, a hozzátartozók által számon tartott és látogatott sírhely.

 

Az önkormányzat nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a temető folyamatosan tiszta és rendezett legyen, de az egyes sírhelyek gondozása nem az önkormányzat, hanem a hozzátartozók feladata, akik a sírhely megváltásával vállalják egyben a sírhely gondozását is. Az önkormányzat által alkalmazott temetőgondnokok és az önkormányzati munkacsoport feladata a temetői utak, a temetői növényzet, a ravatalozóépület, valamint a hozzátartozó nélkül maradt díszpolgárok sírhelyeinek gondozása.

 

Kérem a Tisztelt Sírhelytulajdonosokat, hogy az általuk megváltott sírhelyeket folyamatosan gondozzák: az elszáradt, elkorhadt virágokat távolítsák el, gondoskodjanak a sírhely és a sírhely körüli terület rendszeres gyommentesítésről.

 

A gondozott, ápolt sírhelyek az egész temető látképét javítják, ami mindnyájunkat jó érzéssel tölt el.

 

Előre is köszönöm együttműködésüket!

 

Dobó Zoltán
polgármester sk.

Megjelent: 1600 alkalommal
Facebook