Nyomtatás
hétfő, 20 március 2017 11:22

Hittünk, bíztunk… búcsúzunk.

Fájó szívvel búcsúzunk...

Ihász Józseftől 2017. március 25-én szombaton, 10.30 perckor veszünk végső búcsút a tapolcai Új Temetőben.

A Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal és Tapolca Város Önkormányzata fájdalommal búcsúzik Ihász Józseftől, az Építéshatósági iroda vezetőjétől.  Bizakodva vártuk a gyógyulásról szóló híreket, de egy nálunk nagyobb erő úgy döntött, véget vet a földi szenvedésnek, és az Égi Hazába szólítja. Hiányozni fog szakértelme, törvénytisztelete, több évtizedes tapasztalata, jókedve, embersége, kiváló humora. Olyan kollégát vesztettünk el, aki oszlopos tagja volt hivatalunknak, aki személyisége, pozitív kisugárzása, lelkiismeretessége, megbízhatósága okán Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést vehetett át 2010-ben. Életútja példa lehet mindannyiunk számára. Emlékét szeretettel és kegyelettel megőrizzük.

Ihász József irodavezetőt a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal és Tapolca Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Őszinte részvéttel osztozunk a család fájdalmában, sok erőt kívánunk a veszteség elviseléséhez.

 

Ughy Jenőné Jegyző, Dobó Zoltán polgármester
 

Szakmai életút

 

Ihász József Tapolca város közszolgálatában 1988-tól teljesített feladatokat. Először, mint a Tapolcai Városi Tanács Terv Csoportjának vezetője, majd, mint a Városi Tanács Műszaki Osztályának munkatársa. Azóta is az építéshatósági területen dolgozott, 2001. október 1-től a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Műszaki Irodája Építéshatósági Csoportja vezetőjeként látta el feladatait.

A térségi építéshatósági feladatok mind magasabb szakmai színvonalának biztosítása érdekében jelentős szerepet vállalt a térségben kialakított, kihelyezett ügyfélfogadási rend megvalósításában és fenntartásában. Munkája során a jogszabályok betartása mellett mindig törekedett - a hatósághoz forduló ügyfelek kérelmének rövid időn belüli, a jogszabályi keretek közötti méltányos elbírálására.

Lelkiismeretes munkájának köszönhetően 2008. évben a Közép¬dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Veszprémi Kirendeltsége által végzett átfogó ellenőrzés során az építéshatósági feladatok ellátása kiváló minősítést kapott.

Vezetői feladatai mellett jelentős szerepet vállalt a Hivatal szervezeti megújulásában, az ISO minősítés megszerzésében - és megtartásában. A Választási Iroda tagjaként folyamatosan részt vett - mint jegyzőkönyvvezető a választási igazgatási feladatok végrehajtásában

A Képviselő-testület 2010-ben Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést adományozott számára munkája elismeréseként.

A Hivatalban időközben bekövetkezett szervezeti változások miatt, 2011. októberétől az Építéshatósági Iroda vezetője volt.

 

Megjelent: 14553 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 21 március 2017 19:23