Nyomtatás
szerda, 05 október 2016 18:57

Elhunyt dr. Németh Lajos sebész adjunktus, városunk tiszteletbeli polgára. 

DR. NÉMETH LAJOS (1951 - 2016)
sebész adjunktus részére a lézersebészeti eljárások területén végzett több évtizedes lelkiismeretes és odaadó munkája elismeréséül adományozta az önkormányzat TAPOLCA VÁROS TISZTELETBELI POLGÁRA kitüntető címet 2014 március 31-én, a város napján. 
Dr. Németh Lajos tapolcai születésű, Szekszárdon élt és praktizált lézersebész főorvos. Szekszárdon létrehozott egy Lézer Ambulanciát, ahol 1996 óta sikerrel gyógyította az érrendszeri megbetegedésben szenvedő betegeket. Több mint 20 éven át foglalkozott „lézer sebészettel”, ahol számos egyedi műtéti eljárást dolgozott ki. Az elmúlt évtizedek alatt jelentős számú tapolcai beteget is gyógyított, de tevékenységét országosan és a határainkon' túl is elismerték. Munkáját 2009-ben a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott ünnepségen „Az ÉV ORVOSA 2009 ASTELLAS” díjjal is elismerték. Sok szálon keresztül kötődött Tapolcához, lehetőségeihez mérten igyekezett segíteni az itt élőknek és szülővárosának. Közel 40 éves pályafutása során orvosi és tudományos tevékenységével hírnevet és elismerést szerzett városunknak is.
Rövid lefolyású, súlyos betegség után október harmadikán hunyt el. Temetése 2016. október 15-én lesz, Szekszárdon. Emlékét megőrizzük.

Megjelent: 3961 alkalommal