Eseménynaptár

Programajánló

Tapolca Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Határtalanul!” Kárpátaljai Szolidaritási programban 2 400 000Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése, a határon átnyúló kapcsolatépítés, segítségnyújtás. Partnerintézményünk az Aknaszlatinai Szent Anna Óvoda.

befektetobarat_225px_k2.png
hétfő, 11 szeptember 2017 18:14

EGYSÉG A SOKFÉLESÉGBEN

Az EGYSÉG A SOKFÉLESÉGBEN projekt az Este-i és környékbeli területeken élőket célozza meg kortól függetlenül. Célja, hogy mindenki számára lehetőség nyíljon Európa jövőjének megvitatására.

A projekt a Padua tartománybeli Este városa, valamint francia, német, magyar, horvát és egyesült királyságbeli testvérvárosai szervezésében kerül megvalósításra.

Az európai fesztivál rendezvényein a polgároknak lehetősége nyílik az Európai Uniót mélységeiben is megismerni, megvitatni szerepét ezekben a kritikus időkben, mikor a nemzeti kutatások olyan elégedetlenséget jeleznek, mint például a szolidaritásbeli határok. Az európai polgárok pedig nem minden esetben vannak pozitív véleménnyel a jelenlegi Európai Unióval kapcsolatban.

Az EGYSÉG A SOKFÉLESÉGBEN projekt összegyűjti a polgárok véleményét, a jövő és a szükséges változások tekintetében, hogy azoknak megfelelően valósulhasson meg a jövő Európája. 

 

Az EGYSÉG A SOKFÉLESÉGBEN egy Európai Uniós program, amely a következőket célozza meg:

  •           Az Európai Unió alapjául szolgáló alapértékek támogatása;
  •           A közös európai történelem megismerésének ösztönzése;
  •           Felelős és demokratikus részvétel támogatása;
  •           aktív polgárság, országokon átívelő párbeszéd és a különféle országokból származó emberek integrációjának ösztönzése

 

Bővebb információért keresse fel a honlapot: www.tpf.hu/palyazatok/126/europa-a-polgarokert

 


The project UNITED IN DIVERSITY is aimed at citizens of all ages from Este and the surrounding areas. Its objective is to give everyone the chance to make a contribution to the debate on the future of Europe.

It is organised by the town of Este, the Province of Padua and by the twinned towns from France, Germany, Hungary, Croatia and United Kingdom.

At the European festival events, citizens will have the chance to examine in depth and discuss the role of the European Union in these critical times, when national resources appear unsatisfactory, as well as highlighting the limitations of solidarity facilities.

European citizens do not always have a positive understanding of the current European Union.

The project UNITED IN DIVERSITY will gather citizens’ opinions on the Europe they want for their future and the necessary changes needed in order to establish it.

 

EUROPE FOR THE CITIZENS is a European Union Programme aimed at:

- Promoting the fundamental values underlying the European Union;

- Encouraging the knowledge of our common European history;

- Supporting a responsible and democratic participation;

- Encouraging an active citizenship, a cross-cultural dialogue and the integration of people

from other countries.

 

For more information go to:  https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en

Megjelent: 652 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 11 szeptember 2017 18:25
Facebook