Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Dátum : 2024. április 12.
13
Dátum : 2024. április 13.
14
15
Dátum : 2024. április 15.
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Programajánló

Nincsenek képek

Tapolca Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Határtalanul!” Kárpátaljai Szolidaritási programban 2 400 000Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése, a határon átnyúló kapcsolatépítés, segítségnyújtás. Partnerintézményünk az Aknaszlatinai Szent Anna Óvoda.

Tapolca Város Önkormányzata a „Testvértelepülési programok és együttműködések” című pályázati kiírásra benyújtott TTP-KP-1-2021/1-000213 azonosítószámú pályázaton
2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Találkozó a Ruzinovi (Főrév) búcsún” program megvalósulása érdekében.

A projekt célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése, a Bratislava-Ruzinov városrész és Tapolca közötti testvérvárosi partnerség erősítése.



befektetobarat_225px_k2.png
szerda, 09 március 2022 13:37

Magánszemélyek is intézhetik önkormányzati adóügyeiket és más hivatalos ügyeiket elektronikusan!

Magánszemélyek is intézhetik önkormányzati adóügyeiket és más hivatalos ügyeiket elektronikusan!

Tisztelt Polgárok, Magánszemélyek!

Kedves Tapolcaiak!

A koronavírus-járvány most mindannyiunk számára nehézségeket jelent, így mi itt az önkormányzati adóhatóságnál is folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden adózó megkapja a szükséges segítséget és kiszolgálást.

Azt is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy elérhetőek maradjunk, védjük ügyfeleink és kollégáink biztonságát a krízis idején is. Az önkormányzati adóhatóságnál jelenleg a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel. Kollégáink munkaidőben folyamatosan telefonon és e-mail-en is elérhetőek.

A modern közigazgatás egyik alapfeltétele, hogy az állam, így az önkormányzatok is minél több szolgáltatásukat elektronikus formában biztosítsák az állampolgárok számára. A gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak kötelező az elektronikus ügyintézés, a magánszemélyek pedig szabadon dönthetnek, hogy élnek-e az elektronikus ügyintézés lehetőségével.

Az ügyfélszolgálat felkeresése helyett vegye igénybe az E-Önkormányzat Portál elektronikus ügyintézési szolgáltatásait. (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap)

https://nyilvantarto.hu/hu/ugyfelkapu_regisztracio) és a hozzá kapcsolódó értesítési tárhellyel.
Törvényi hátteret Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény biztosítja.

Amennyiben az E-Önkormányzat Portálra első alkalommal lép be (Ügyintézés bejelentkezéssel), a Bejelentkezés után azonosítsa magát a megjelenő KAÜ felületen a felhasználónév és jelszó segítségével. Ezután fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket, így automatikusan létrejön az E-Önkormányzat Portál elektronikus ügyfél felhasználói fiók, gyakorlatilag ezzel kész a regisztráció.

A továbbiakban lehetővé válik a portál összes szolgáltatásának igénybevétele. Tájékoztató a portálról működéséről: https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato

Az elektronikus ügyintézés választása esetén a fizetési kötelezettség teljesítéséhez szükséges készpénzutalási megbízást (sárga csekket) sem küldünk postai kézbesítéssel.

Ajánlott fizetési módok:

  • az E-Önkormányzat Portál E-fizetés menüpontjából indítva bankkártyás fizetés segítségével (EFER). Személyes megjelenés, postai sorban állás, banki utalási költség nélkül, ingyenesen fizethetnek bankkártyával adót az önkormányzatunknál, vagy
  • átutalással (az utaláshoz szükséges számlaszám a fizetendő adó neve mellett kiemelt keretben található; a közleményben a mutatót /kivonat bal felső sarok/ szíveskedjen feltüntetni).

A papír alapú ADÓSZÁMLA KIVONAT mellékleteként a postáztunk Önöknek egy „NYILATKOZAT az elektronikus ügyintézési szolgáltatás igényléséhez” c. nyomtatványt. Amennyiben szeretné igénybe venni az önkormányzati adóhatóság elektronikus ügyintézési szolgáltatásait kitöltve, aláírva juttassa vissza az önkormányzati adóhatóság alábbi elérhetőségeinek egyikére:

  • Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal bejáratánál elhelyezett postaláda
  • Email cím: adocsoport@tapolca.hu (szkennelve, lefényképezve is befogadjuk az email csatolmányaként)
  • Postai cím: Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal Adócsoport 8300 Tapolca, Hősök tere 15.

 Felhívjuk figyelmét, hogy természetes személy ügyfelek vonatkozásában elektronikus ügyintézési mód választása esetén - ellenkező rendelkezése hiányában - a teljes ügyintézés elektronikus formában történik, vagyis az adóhatóság az ügyfél ügyfélkapus tárhelyére küldi meg a keletkező iratokat (határozat, végzés, adószámla kivonat). A most választott elektronikus ügyintézési mód - első alakommal - a következő Egyenlegértesítő küldésekor aktiválódik. A Nyilatkozat a későbbiekben visszavonható, és vissza lehet térni papír alapú kommunikációra.

Köszönjük, hogy az adókötelezettségek betartásával és adófizetésével hozzájárul Tapolca Város fejlődéséhez.

Tapolca Város Önkormányzati Adóhatósága

Megjelent: 500 alkalommal